LASER ENDOVENOS la Clinica ROUA

CHIRURGIA VARICELOR MINIM INVAZIVA CU LASER
Tratament modern al varicelor, laser endovenos, unic in Prahova prin Clinica ROUA.

Tratament minim invaziv, fara durere, fara cicatrici. Recuperare imediata, rezultate spectaculoase si de durata.

Tratamentul varicelor se poate efectua in 80% din cazuri folosindu-se tehnici endovenoase. Astfel, prin aceste metode minim-invazive, venele dilatate nu mai sunt smulse, calibrul lor fiind redus sau obliterat prin diverse proceduri, ceea ce va duce la eliminarea progresiva a venei.

Tehnicile moderne endovenoase practicate de echipa noastra permit ameliorarea esteticii piciorului la pacientii cu varice intr-un mod care evita traumatismul metodei clasice, nu necesita anestezie generala sau internare de lunga durata. Reluarea activitatii se va face imediat, pacientul plecand acasa in aceasi zi, urmand sa poarte un ciorap compresiv timp de o saptamana sau mai mult in cazul in care activitatea profesionala se desfasoara predominant in picioare.

Avantajele chirurgiei minim-invazive in tratamentul varicelor:

  • Proceduri rapide, cu durata de cateva zeci de minute
  • Fara anestezie generala
  • Pacientul se deplaseaza singur la cateva ore dupa operatie
  • Spitalizare redusa – cateva ore, fata de 2 zile in cazul tratametului clasic
  • Disconfort minim
  • Absenta cicatricilor si a durerii postoperatorii

Despre tratamentul varicelor cu laser endovenos:

Laserul are capacitatea de a inchide termic vena varicoasa, tratand astfel cauza varicelor. Procedeul se face sub anestezie locala si presupune introducerea in vena bolnava a unei fibre optice sub control ecografic. Fibra optica este conectata cu un laser vascular care emite energie luminoasa la capatul liber aflat in contact cu vena. Energia “topeste” si “sigileaza” vena dilatata, care se micsoreaza pe masura ce fibra este retrasa.

Tratamentul varicelor cu laser:

  • Nu necesita internare
  • Nu lasa cicatrice
  • Are rezultate estetice si functionale excelente pe termen lung

Ce este operația de varice cu laser?

Operația de varice cu laser sau ablația cu laser endovenos este un tratament minim invaziv, dedicat venelor cu tulburări structurale și funcționale, ghidat ecografic, prin care medicul flebolog folosește energia laserului pentru închiderea venelor varicoase.

Medicul specialist închide venele cu probleme folosindu-se de laserul endovenos pentru a le trata definitiv.

De ce operație de varice cu laser?

Tratamentul cu laser endovenos este o procedură minim invazivă, fiind cunoscută și sub denumirea de termoablație, adică ablația prin căldură. Operația de varice cu laser nu presupune o operație deschisă, ci folosește microinciziile pentru a trata cauzele problemelor venoase și nu lasă cicatrici.

Tratamentul cu laser endovenos poate trata varice mai mari de la nivelul picioarelor. O fibră laser este introdusă printr-un tub subțire (cateter) în vena sau venele varicoase. În timp ce face acest lucru, medicul chirurg controlează în timp real intervenția cu ajutorul ecografului și va înlătura atât varicele, cât și cauzele formării acestora.

Operația de varice cu laser endovenos este mai puțin dureroasă decât operațiile clasice de stripping, iar timpul de recuperare este mult mai scurt. Pentru tratamentul cu laser este necesară doar anestezie locală și sedare, ceea ce înseamnă că nu este necesară internare pacienților. În cazul operațiilor clasice de varice poate fi necesară anestezia generală.

Ce presupune operația de varice cu laser endovenos?

După un consult de specialitate în prealabil, selecția pacienților care se califică pentru operația cu laser endovenos se face pe baza examenului clinic, precum și a unei ecografii Doppler.

Procedura are loc sub control ecografic, pentru a se putea vedea cu exactitate cum decurg lucrurile înainte de intervenție, în timpul și imediat postoperator, până când medicul va observa închiderea completă a venelor tratate. Cu ajutorul unei fibre optice cuplată la un laser sunt emise impulsuri de lumină de mare intensitate care produc căldură. Efectul foto-termic determină închiderea venei și rezolvare cauzei varicelor, refluxul venos.

Pacientul nu are nevoie de nici un fel de pregătire specială, iar acesta poate părăsi clinica în aceeași cu efectuarea procedurii. Bineînțeles că va trebui să revină la controale periodice.

Care sunt principalele avantaje ale operației cu laser?

Avantajul ablației cu laser endovenos, în primul rând, este dat de faptul că procedura este o variantă potrivită pentru majoritatea pacienților cu varice. În comparație cu alte opțiuni de tratament, ablația endovenoasă cu laser este una dintre cele mai eficiente proceduri. Studiile medicilor specialiști au arătat că aproape 95% dintre situații au fost în totalitate eficiente, iar venele țintite de laser s-au închis complet și definitiv.

De asemenea, procedura este minim invazivă, timpul de spitalizare este redus, pacientul poate pleca în aceeași zi, disconfortul postoperator este minim, recuperarea rapidă, iar rezultatele estetice sunt excelente.

Care sunt contraindicațiile operației de varice cu laser?

În cazul în care varicele sunt foarte dilatate și extinse este posibil ca operația de varice cu laser să nu fie cea mai bună soluție. De aceea, este indicat ca înainte de a lua o hotărâre, să te prezinți la un consult pentru a putea analiza cea mai bună opțiune de tratament pentru tine.

Recuperarea pacientului este imediata, iar rezultatele sunt spectaculoase si de durata.

Tratament modern al varicelor, laser endovenos, unic in Prahova prin Clinica ROUA. Tratament minim invaziv, fara durere, fara cicatrici. Recuperare imediata, rezultate spectaculoase si de durata.

NE GĂSIȚI AICI

PROGRAMEAZA-TE ONLINE

Intervenția este efectuată de:

Icon

Dr. Dragoș MURARU

Medic primar chirurgie vasculară