PORT-A-CATH

0

Clinica Roua

Cameră implantabilă pentru chimioterapie, PORT-A-CATH

La clinica noastră, procedura de montare a camerei implantabile pentru chimioterapie port-a-cath, se poate realiza GRATUIT, în decontare CAS, dar și contra cost.

Camera implantabilă (port-a-cath) permite administrarea repetată și pe o perioadă lungă de timp a citostaticelor.

Procedura efectuată de către medicul chirurg Dr. Cristian VÎJÎIAC. 
Intervenția se efectuează în sala de operație, sub anestezie locală.
Intervenția chirurgicală durează mai puțin de o oră și vei putea pleca acasă în aceeași zi.
Dispozitivul este confecționat din titan, este perfect tolerat de organism, iar prezența lui NU contraindică efectuarea unor investigații imagistice.

Camera de chimioterapie reprezintă un dispozitiv medical ce are rolul de a permite accesul rapid în cazul administrării medicației intravenoase, precum și recoltarea rapidă a probelor sangvine. Înlocuiește cu succes manevrele dureroase și deseori repetitive de montare a unei branule sau de punctionare a venelor la pacienții cu țesuturi fragilizate de boală, de tratamente chimioterapice.

Când este nevoie de camera de chimioterapie?

  • Pacientul va fi programat la intervenția chirurgicală după stabilirea indicației operatorii de către medicul oncolog medical, chirurg oncolog sau chirurg de chirurgie generală. Procedura se va efectua în sala de operație.

  • În general, citostaticele sunt medicamente toxice și iritante pentru piele, țesuturi și vene. Introducerea frecventă și repetată a unui astfel de medicament puternic într-o venă mică poate irită vasul, având ca rezultat distrugerea și sclerozarea venei și în final, blocarea acesteia. În plus, administrarea citostaticelor într-o venă mică poate favoriza scurgerea medicamentului pe lângă vas, cu deterioarea țesuturilor învecinate.

  • Considerată metodă modernă și eficientă de administrarea a substanțelor citostatice, metodă este aplicată cu succes în tratamentul pacienților clinicii noastre. Blocul operator dispune de tehnologia necesară acestei intervenții, preferată de pacienții cu afecțiuni oncologice pentru că îmbunătățește calitatea vieții și ameliorează suferința ce însoțește administrarea tratamentului chimioterapic.

  • Camera implantabila este situată complet sub piele, astfel încât ceea ce vei observa este doar o mică ridicătură la nivelul toracelui, însă nu vei vedea capătul cateterului în afara corpului. Când se administrează tratamentul, pielea este dezinfectată și se folosește un ac special care este introdus prin piele în acest dispozitiv.

Echipa de specialiști:

DR. VÎJÎIAC CRISTIAN GEORGE

Medic specialist chirurgie generală

Dr. Richițeanu Gabriel

Medic specialist chirurgie generală, competență în endoscopie digestivă.