CHIRURGIA SÂNULUI

0

Clinica Roua

Centru integrat de diagnostic și tratament pentru cancerul de sân la Clinica ROUA

INDIFERENT DE NEVOIA PE CARE O AI, SUNTEM AICI PENTRU TINE ATUNCI CÂND:

CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI DESPRE SPITALIZAREA DE ZI (în raport cu CAS)

  • Vei fi consultată întâi de medicul specialist chirurg sau oncolog, care în funcție de problema mamară pe care o ai va face un plan de investigații pentru a ajunge la un diagnostic corect – pe lângă examenul clinic, se stabilesc și investigațiile imagistice. În funcție de vârstă și de alți factori de risc, se recomandă ecografie mamară bilaterală, mamografie, RMN de sân.

  • Dacă se depistează o leziune mamară, medicul imagist calculează un scor imagistic care orientează conduita ulterioară: fie supraveghere periodică imagistică, fie este necesară o puncție biopsie.

  • Vei merge la medicul specialist cu rezultatele imagistice și cu rezultatul histopatologic atunci când a fost efectuată puncția biopsie.

  • Atunci când leziunea se dovedește a fi canceroasă, cazul este discutat în Tumor Board. Se face un plan terapeutic, în concordanță cu ghidurile internaționale, dar se particularizează la fiecare pacienta în parte. Sunt implicați oncologul,chirurgul oncolog, anatomopatologul, chirurgul plastician – pentru că pe lângă tratamentul oncologic se pune și problema refacerii glandei mamare pentru un aspect estetic cât mai bun.