TESTUL DE EVALUARE A MICROBIOTEI FLORINSCAN

Intestinul adăpostește peste 100 de trilioane de celule microbiene, peste 1.000 de specii bacteriene şi de 100 de ori mai multe gene decât genomul uman. Toate acestea alcătuiesc microbiota intestinală care are un rol fundamental în menținerea sănătății organismului, influențând în mod direct fiziologia, metabolismul, nutriția și funcția imunologică umană. Astfel, orice dezechilibru produs la nivelul florei intestinale (disbioză) poate deveni o cauză declanșatoare sau agravantă a unor afecțiuni patologice cum sunt bolile inflamatorii cronice, bolile inflamatorii intestinale, obezitate, diabet sau boli autoimune.

Microbiota intestinală are rol de apărare directă împotriva agenților patogeni, în întărirea sistemului imunitar și producerea de anticorpi la nivelul acestuia, precum și în metabolizarea unor compuși nedigerabili din alimente.

Intestinul găzduiește cea mai mare parte a sistemului imunitar, peste 80% dintre reacțiile de apărare ale organismului fiind generate aici. Acesta asigură o barieră aproape invincibilă pentru bacterii, virusuri și alți agenți patogeni, precum și pentru proteinele nedigerate din alimente. Cu condiția să fie integru.

Dacă peretele intestinului este deteriorat (intestin permeabil), bacteriile, toxinele și chiar resturile nedigerate de alimente ajung în sânge și provoacă reacții inflamatorii și alergice, cum ar fi migrenele, iritații intestinale, eczeme, oboseală cronică, alergii alimentare, artrită reumatoidă și multe altele. Dacă inflamația persistă, pot apărea chiar reacții autoimune.

Una dintre cauzele principale ale deteriorării intestinului este și dezechilibrul microbiotei. Alte cauze ale sunt alergiile alimentare întârziate, infecțiile, micozele, abuzul de droguri, stresul sau exercițiile fizice excesive.

Ceea ce individualizează Clinica Roua este accentul pus pe dezvoltarea ramurilor chirurgicale, dotările de excepţie şi, nu în ultimul rând, excelenţa în acordarea serviciilor medicale.

FlorInScan este un test de secvențiere ADN pentru evaluarea cantitativă a compoziției florei intestinale ale cărui rezultate pot contribui semnificativ la stabilirea cauzei diverselor boli și la configurarea unor tratamente personalizate implementate concomitent cu o dietă alimentară concepută pe baza rezultatelor unui test de dozare a anticorpilor IgG (markeri ai inflamaţiei cronice). În plus, analizarea exhaustivă a microflorei intestinale permite optimizarea tratamentelor cu pre- și probiotice.

FlorInScan este un test din scaun care include:

Când se recomandă analiză FlorInScan?

Când se recomandă analiză FlorInScan?

Cum se face testul FlorInScan
Pentru a ne asigura că proba ajunge în cel mai scurt timp în cadrul Laboratoarelor Reunis din Luxemburg unde este analizată, am dezvoltat o procedură simplă, în trei pași: kitul de recoltare se comandă la recepție, pacientul recoltează proba urmând câteva instrucțiuni simple și aduce proba la clinică (de luni până miercuri), în aceeași zi sau în ziua următoare recoltării (proba va fi ținută la frigider).

Rezultate şi interpretare
Analiza FlorInScan se realizează în cadrul Laboratorelor Reunis, o companie cu o experiență de peste 50 de în domeniul medical, din Luxemburg. Pacientul/medicul primește un raport detaliat, rezultatele fiind reprezentate și grafic pentru o mai bună vizualizare. Raportul cuprinde, pe lângă interpretarea detaliată a rezultatelor, și recomandări cu privire la alte investigații de diagnostic și posibile tratamente.

Rezultatele analizei se vor primi într-un interval cuprins între minim 3 săptămâni și maxim 1 lună de la ajungerea probei în laboratorul din Luxemburg. În momentul sosirii rezultatului veți fi anunțat pentru a veni la clinică să primiți rezultatul și să discutați cu medicul care va recomandat investigația.

Call Now
Directions