Previous
Next

TERAPIA  BEMER

Terapia Bemer este o terapie fizica, care foloseste campuri electromagnetice slabe ce stimuleaza  vasomotricitatea  pe vasele sanguine mici si foarte mici, produce imbunatatirea microcirculatiei si prin aceasta contribuie la mentinerea homeostaziei tisulare.

Tehnologia Bemer s-a dezvoltat pe baza studiilor efectuate de dr Rainer Klopp la Institutul  pentru Microcirculatie din Berlin,din 2004 pana in prezent. Cercetatorii au decoperit ca, in mod normal, microcirculatia are o vasomotricitate  specifica, diferita in  functie de calibrul vaselor.  Cele mai mici vase – arteriolele precapilare si venulele post capilare – au 3 -5 astfel de contractii pe minut, iar in sectoarele vasculare aflate in amonte si in aval, unde vasele au diametre putin mai mari, se inregistreaza o contractie pe minut . Vasomotricitatea fiziologica conditioneaza distributia sangelui in reteaua capilara, si prin aceasta, este asigurata aprovizionarea celulelor cu oxigen si nutrienti  si respectiv preluarea bioxidului de carbon si a deseurilor. Buna functionare a acestor procese metabolice elementare sta la baza functionarii corecte a organelor.

Ceea ce individualizează Clinica Roua este accentul pus pe dezvoltarea ramurilor chirurgicale, dotările de excepţie şi, nu în ultimul rând, excelenţa în acordarea serviciilor medicale.

Oamenii de stiinta au observant ca la nivelul celor mai mici vase, exista o ritmicitate intrinseca a contractiilor musculaturii vasculare, iar la nivelul vaselor mai mari se manifesta si controlul central, neuronal si umoral, si respectiv chimic ( medicatia ). Motricitatea fiziologica scade cu varsta, sau odata cu aparitia unor boli; ajungand uneori la o contractie la 10 minute – aceasta situatie fiind total inadecvata pentru buna functionare a tesuturilor, si devenind generatoare de disfunctii celulare alaturi de factorii etioloici specifici.

Dupa terapia Bemer sunt perfuzate mai multe capilare, aprovizionarea  cu sange este imbunatatita, fapt ce permite celulelor sa-si desfasoare activitatea in bune conditii.

Terapia Bemer are drept tinta ameliorarea acestui deficit de vasomotricitate, prin aplicarea unui camp electromagnetic, respectiv a unui semnal cu o anumita configuratie si frecventa. Corectarea vasomotricitatii determina o mai buna perfuzare a retelei capilare, se deschid unele vase care erau anterior nefunctionale. Efectul astfel obtinut  este confirmat prin metode de microscopie in vivo ( vezi figurile alaturate ) iar la nivel functional se reflecta in ameliorarea capacitatii de regenerare a tesuturilor si  cresterea imunitatii.

Distributia sangelui in reteaua capilara, inainte de terapia Bemer

Modulul B LIGHT sustine procesele de regenerare ale pielii prin folosirea luminii. El contine diode luminiscente care emit o lumina pulsatorie, rosie, monocroma, cu o lungime e unda de 660 nm, destinata bolilor de piele sau tratamentului cosmetic complementar.

Terapia Bemer poate fi folosita profilactic sau curativ, ca metoda complementara asociata tratamentului alopat. Indicatiile acestei terapii sunt :

  • Arteriopatii,   obstructii arteriale periferice
  • Boli degenerative osteo-articulare si musculare
  • Deficiente cronice de vindecare a ranilor
  • Disfunctii functionale ale organelor
  • Polineuropatii
  • Dureri acute sau cronice
  • Sindromul de oboseala cronica
  • Sindroame de  imunodeficienta
PROGRAMEAZA-TE ONLINE