TERAPIA BEMER

0

Clinica Roua

Terapia Bemer

Terapia Bemer este o terapie fizica, care foloseste campuri electromagnetice slabe ce stimuleaza  vasomotricitatea  pe vasele sanguine mici si foarte mici, produce imbunatatirea microcirculatiei si prin aceasta contribuie la mentinerea homeostaziei tisulare.

Tehnologia Bemer s-a dezvoltat pe baza studiilor efectuate de dr Rainer Klopp la Institutul  pentru Microcirculatie din Berlin,din 2004 pana in prezent. Cercetatorii au decoperit ca, in mod normal, microcirculatia are o vasomotricitate  specifica, diferita in  functie de calibrul vaselor.  Cele mai mici vase – arteriolele precapilare si venulele post capilare – au 3 -5 astfel de contractii pe minut, iar in sectoarele vasculare aflate in amonte si in aval, unde vasele au diametre putin mai mari, se inregistreaza o contractie pe minut . Vasomotricitatea fiziologica conditioneaza distributia sangelui in reteaua capilara, si prin aceasta, este asigurata aprovizionarea celulelor cu oxigen si nutrienti  si respectiv preluarea bioxidului de carbon si a deseurilor. Buna functionare a acestor procese metabolice elementare sta la baza functionarii corecte a organelor.

Oamenii de stiinta au observant ca la nivelul celor mai mici vase, exista o ritmicitate intrinseca a contractiilor musculaturii vasculare, iar la nivelul vaselor mai mari se manifesta si controlul central, neuronal si umoral, si respectiv chimic ( medicatia ). Motricitatea fiziologica scade cu varsta, sau odata cu aparitia unor boli; ajungand uneori la o contractie la 10 minute – aceasta situatie fiind total inadecvata pentru buna functionare a tesuturilor, si devenind generatoare de disfunctii celulare alaturi de factorii etioloici specifici.

Dupa terapia Bemer sunt perfuzate mai multe capilare, aprovizionarea  cu sange este imbunatatita, fapt ce permite celulelor sa-si desfasoare activitatea in bune conditii.

Terapia Bemer are drept tinta ameliorarea acestui deficit de vasomotricitate, prin aplicarea unui camp electromagnetic, respectiv a unui semnal cu o anumita configuratie si frecventa. Corectarea vasomotricitatii determina o mai buna perfuzare a retelei capilare, se deschid unele vase care erau anterior nefunctionale. Efectul astfel obtinut  este confirmat prin metode de microscopie in vivo ( vezi figurile alaturate ) iar la nivel functional se reflecta in ameliorarea capacitatii de regenerare a tesuturilor si  cresterea imunitatii.

Modulul B LIGHT sustine procesele de regenerare ale pielii prin folosirea luminii. El contine diode luminiscente care emit o lumina pulsatorie, rosie, monocroma, cu o lungime e unda de 660 nm, destinata bolilor de piele sau tratamentului cosmetic complementar.